Hyllebjerget

Hyllebjerget lever op til Lejres kommunes målsætning omkring 90 % økologi.
Da vi sidst i efteråret 2016 fik lavet en opmåling hed den 88%, i mellemtiden har vi fået sikret at rugbrødet også er økologisk og derfor er vi i mål.

Hyllebjerget har madordning i vuggestuen og udover økologi følger vi sundhedsstyrelsens retningslinjer.
Der iblandt har vi økologisk mælkeerstatning til de børn der er under 1 år og ikke må få mælk.

Hyllebjerget har ingen køkkendame, så det er personalet der står for indkøb og tilberedning af maden, og en uge består at en grød dag tre dage med rugbrød og diverse pålæg, samt en dag med varm mad.
Vi er bevidste om, at mellemmåltiderne mere og mere kommer til at bestå af grønsager fremfor frugt.

Vuggestuens børn kan se i køkkenet når der skal laves mad, og derfor er tit mange gode samtaler om hvad vi skal have og spise og en lille smagsprøve på grønsager og lignende. Ligeledes er vi bevidste om at madglæde fremmes ved at sikre en god stemning ved måltidet, og derfor sidder vi i mindre grupper og spiser så der er mulighed for en nærværende og hyggelig stemning ved bordet.

Læs mere om Hyllebjerget